VoetreflexPlus

VoetreflexPlus staat voor een combinatie van Westerse en Chinese massagetechnieken op de voeten en de onderbenen. Een behandeling stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam, is heerlijk ontspannend en helpt fysieke, mentale en/of emotionele klachten te verminderen. VoetreflexPlus is geschikt voor volwassenen, kinderen en baby’s. Je bent welkom!

Wat is VoetreflexPlus?

Ons hele lichaam weerspiegelt zich in de voeten. Op de voeten bevinden zich reflexzones die in verbinding staan met organen en weefsels in ons lichaam. Tijdens een behandeling worden de reflexzones gemasseerd waardoor het zelfgenezend vermogen van ons lichaam, de doorbloeding en de energiedoorstroming wordt gestimuleerd. Afvalstoffen worden hierdoor sneller afgevoerd en (emotionele) blokkades kunnen worden opgeheven. Daarnaast heeft VoetreflexPlus een sterk ontspannend en opbouwend effect op het lichaam.

VoetreflexPlus is een holistische natuurgeneeswijze waarbij de Westerse- en de Chinese voetreflex massage technieken gecombineerd worden. De westerse voetreflex behandelt reflexzones op de voet met een speciale duimtechniek. De Chinese voetreflex behandelt naast de reflexzones op de voet ook de meridiaanbanen (energiebanen) en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën. Juist de combinatie van beide systemen biedt veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling!

Een VoetreflexPlus behandeling helpt je vitaal en ontspannen te voelen!

VoetreflexPlus behandeling

Gun jezelf rust. Uit rust komt kracht!

Een ontspannende VoetreflexPlus behandeling is erop gericht om rust, ontspanning en balans te creëren in je leven. Tijdens deze behandeling worden de voeten, onderbenen en knieën gemasseerd met een verwarmde olie. Een moment even helemaal niets, alleen ontspannen en genieten!

Volle agenda, druk op je werk, intensief gezinsleven. Je krijgt steeds meer prikkels van buitenaf te verwerken. Op sommige momenten kan dit ongezonde stress opleveren. Tachtig procent van alle klachten zijn gerelateerd aan stress. Een VoetreflexPlus massage ondersteunt je lichaam om tot rust en in balans te komen. Dankzij de ontspannende werking zullen veel stress gerelateerde klachten verminderen. Door regelmatig een ontspannende massage te ondergaan zul je merken dat je meer energie, plezier en kracht in je leven ervaart.

Deze behandeling geef ik op dinsdag en donderdag vanaf 09.00 uur tot 21.00 uur in het Solide Yoga en Wellness centrum, Het Tolland 4 (ingang Dorpskade) 2291 VS Wateringen. Op de overige dagen geef ik de behandeling eventueel bij je thuis.

 

Voetenbad

Voor een extra verwenmoment voor jezelf kun je een voetenbad met warm water en speciale Chinese kruiden reserveren.

Een voetenbad voor aanvang van de ontspannende VoetreflexPlus behandeling geeft nog een diepere ontspanning en heeft een heilzame werking op het lichaam. Bovendien worden je voeten heerlijk zacht en schoon.

De voordelen van een voetenkruidenbad zijn:

  • Het stimuleert de doorbloeding ( ‘voedt’ het bloed)
  • Het bevordert het ontgiften van het lichaam
  • Het zorgt voor warme voeten
  • Het bevordert de vitaliteit
  • Het stimuleert de spijsvertering

De Chinese kruidenmix bestaat uit: Clematis(wortel), Gardenia (Jaminioides Ellis), Sperankia Tuberculata (Bunge Baill), Asarum,Pubescent angelica (wortel), Sappanwood en Stemona (wortel)

Indien je verwondingen hebt aan de voet is een voetenbad niet geschikt.

Babyreflexologie

Voor baby’s vanaf 0 weken tot peuters van ca. 3 jaar zijn er speciale, zachte technieken ontwikkeld. Baby’s vinden de zachte technieken heerlijk, ze hebben een helend effect op het algemeen welzijn van de baby.

Een baby reageert relatief snel op een behandeling doordat er beperkte hoeveelheid afvalstoffen opgeslagen zijn in hun lijfje. Hierdoor zullen de aanwezige klachten/ongemakken snel verminderen of zelfs verdwijnen. Klik hier voor meer informatie over de te behandelen klachten bij baby’s.

Baby’s kunnen erg gevoelig reageren op het welzijn van ouders. Als de ouder het ouderschap als intensief ervaart is belangrijk om ook de ouder(s) te behandelen. Een consult bestaat uit een ontspannende VoetreflexPlus massage en met de ouder kijk ik naar de zwangerschap en de geboorte van de baby. Deze periode is bepalend voor de start van de baby en kunnen voor onrust en ongemakken bij de baby zorgen. Door je als ouder hiervan bewust te zijn geeft vaak al begrip voor de situatie, iets waar het hele gezin baat bij heeft.

De locatie van de behandeling is in overleg.

Wil je zelf leren hoe je een makkelijke en korte reflexologie massage op jouw eigen baby kan toepassen?

Voor meer babyreflexologie

Tarieven

VoetreflexPlus behandeling:

€ 55,00 NU € 40,00 (+/- 50 min.)

€ 35,00 NU € 27,50 (+/- 30 min.)

Voetenbad met Chinese kruiden en een kopje kruidenthee:

€ 5,50 (+/- 15 min.)

In september 2019 start ik met mijn laatste jaar van mijn opleiding tot VoetreflexPlus therapeute, hierdoor hanteer ik voor de VoetreflexPlus behandelingen een gereduceerd tarief. Deze korting geldt niet voor de babyreflexologie behandeling. De opleiding hiervoor heb ik reeds volledig afgerond bij Floor Tuinstra, eerste gecertificeerde babyreflexoloog van Nederland.

Juni 2019 heb ik het verdiepingsjaar van mijn opleiding tot VoetreflexPlus therapeute succesvol afgerond. In september 2019 start ik met mijn specialisatiejaar. De keuze van specialisatie was voor mij niet moeilijk, het zijn modules waar mijn hart ligt. Ik ga mij specialiseren in Zwangerschapsreflexologie, Hooggevoeligheid en Vrouw, menstruatie en overgangsklachten.

Babyreflexologie behandeling:

€ 50,00 Intake + behandeling babyreflexologie/babymassage (60 min.)

€ 30,00 Vervolgbehandeling (30-45 min.)

€ 15,00 per half uur reistijd voor behandeling aan huis

Extra informatie:

  • Gelieve contant te betalen.
  • Afmeldingen graag 24 uur van te voren doorgeven, anders kan er een bedrag in rekening worden gebracht.