Babyreflexologie is ontspanning via de voeten

Babyreflexologie is een zachte voetmassage speciaal ontwikkeld voor baby’s. Op de voetzool bevinden zich zones die in verbinding staan met een orgaan of lichaamsdeel. Door een specifieke zone te masseren worden klachten doelgericht en op een natuurlijke manier verlicht. Daarnaast creëren de liefdevolle aanrakingen verbondenheid tussen ouder en baby.

Waarom babyreflexologie?

De meeste baby’s genieten van het masseren van hun voetjes. Ze worden er heerlijk rustig van en het maakt dat zij zich veilig en geborgen voelen. Het helpt je baby groeien. De emotionele en lichamelijke ontwikkeling wordt door de liefdevolle aanrakingen gestimuleerd.

Tijdens de massage heb je intens contact met je baby. Deze aandacht doet je baby goed. Hij voelt zich gezien. Dit heeft een positieve invloed op het zelfvertrouwen en eigenwaarde. Massage is vooral een gezellig, knus moment. Fijn om te geven en zeker om te ontvangen!

De voordelen

De ervaring leert dat baby’s snel op een reflexologie massage reageren, doordat ze nog heel jong zijn en nog niet veel afvalstoffen opgebouwd hebben. Bovendien wordt het immuunsysteem van jouw baby gestimuleerd, waardoor hij minder vatbaar is voor ziektes. Een massage van slecht 5 minuten is vaak al voldoende om je baby te laten ontspannen of kalmeren. Een voordeel van babyreflexologie is dat je alleen de voetjes masseert. Hierdoor kun je het overal toepassen; thuis, in de supermarkt of waar je ook bent. Met een reflexologie massage kun je bij jouw baby op een veilige, medicijnvrije en effectieve manier diverse klachten verlichten!

Babyreflexologie geeft verlichting bij diverse ongemakken zoals:

  • darmkrampjes
  • harde ontlasting
  • lichte vorm van reflux
  • oorpijn
  • slaapproblemen, onrust
  • pijn bij het doorkomen van tanden
  • neusverkoudheid

Darmkrampjes en obstipatie

Bijna alle baby’s hebben er in de eerste maanden in meer of minder mate last van: darmkrampjes. De oorzaak van darmkrampjes bij je baby is dat zijn maag-darmkanaal nog niet helemaal is volgroeid. Met een speciale babyreflexologie massage kun je op natuurlijke wijze darmkrampjes, maar ook obstipatie behandelen. De massage stimuleert de spijsvertering, bevordert de opname van voedsel en de uitscheiding van afvalstoffen. Dit zorgt voor verlichting van darmkrampjes en obstipatie.

Individuele cursus babyreflexologie (drie lessen)

Iedere baby heeft zijn eigen behoefte, zijn eigen verhaal. Ik heb er daarom voor gekozen om individuele cursussen bij jou thuis te geven. Het voordeel hiervan is dat je baby in de vertrouwde omgeving kennis kan maken met babyreflexologie massage. In alle rust en in je eigen tempo leer ik je de babyreflexologie- en een aantal babymassagetechnieken die speciaal afgestemd worden op jou en je baby.

De volgende drie thema’s worden behandeld:

  • slapen en geborgenheid, je leert technieken die je baby helpen tot rust te komen en te kalmeren.
  • voeding en spijsvertering, helpt om darmkrampjes, lichte vorm van reflux, obstipatie en hik te verminderen.
  • algemeen welzijn, je leert technieken om klachten zoals verkoudheid, oorontsteking, tandenpijn te verlichten. Tevens versterk je hiermee de weerstand van je baby.

Gedurende de cursus is er ruimte om onderwerpen te bespreken waar jij behoefte aan hebt, zoals: masseren bij buikkrampjes, het basisbevestigend dragen van je baby en het omgaan met huilen.

Bij aanvang van de cursus ontvang je een reader en een voetenkaartje voor in je portemonnee. Dit kaartje dient als geheugensteuntje.

Je kunt met de cursus aanvangen in de periode tussen de geboorte en kruipen. Je hebt geen ervaring nodig om babyreflexologie toe te passen.

Wanneer je – om welke reden dan ook – je baby niet zelf wilt/kunt masseren, bied ik de mogeljikheid om je baby te behandelen. Vanzelfsprekend ben je tijdens de behandeling aanwezig. Voor meer VoetreflexPlus

Ik geef cursussen in de regio Wateringen, Westland, Rijswijk, Den Haag en Delft.

 

Cadeaubon

Een origineel en waardevol cadeau voor ouder en baby. Leuk voor een babyshower of als kraamcadeau. De waarde van de cadeaubon mag je zelf bepalen. Wil je een cadeaubon bestellen? Stuur een mail met daarin het gewenste bedrag en eventueel een persoonlijke boodschap. Na bevestiging en betaling kun je de bon afhalen of wordt de bon per post naar je toegestuurd (exclusief verzendkosten).

Tarieven

Individuele cursus babyreflexologie bij jou thuis:
3 lessen van 60 minuten € 150,00
 .

 

Buiten een straal van 10 kilometer vanaf mijn woonadres in Wateringen wordt € 0,30 per kilometer reiskosten in rekening gebracht. Het aantal kilometers wordt berekend via de ANWB routeplanner.

Heb je een vraag of wens die afwijkt van het aanbod op deze website? Neem dan gerust contact op! Ik kijk graag wat de mogelijkheden zijn.

Twijfel je of babyreflexologie voor jouw baby uit medisch oogpunt wenselijk is? Overleg dan eerst met je arts.